Huidverzorging

Bijenproducten worden als sinds de oudheid hoog gewaardeerd als schoonheidsmiddelen.
Bijenwas bijvoorbeeld is een uniek product met bijzondere eigenschappen en is niet na te maken, ondanks de ontelbare pogingen van scheikundigen.

Bijenwas werkt huidbeschermend en vochtvasthoudend, en is daarom een dankbare basisstof voor natuurlijke huidverzorgingsproducten. Meer informatie over bijenwas vindt je hier.

 

Wallabieke Bijenzalf: natuurlijke wonderzalf voor het hele gezin

Onze Bijenzalf bevat enkel eigen bijenwas, kokosolie en pure boekweithoning.

Dankzij de hydraterende eigenschappen van zowel kokosolie als bijenwas is deze zalf superweldadig voor de droge en gevoelige huid. Bijenzalf hult de huid in een natuurlijk beschermlaagje, zonder ze af te sluiten. Door de natuurlijke zachte basisstoffen is de zalf goed te verdragen op dunne, gevoelige huid zoals die van ouderen en baby’s. Dit is dus een wonderzalf voor het hele gezin!

Bijenwas en honing bevatten bovendien krachtige antibacteriële, ontstekingsremmende en anti-oxiderende eigenschappen, die gunstig zijn voor de huid. Boekweithoning bevat tot vijfmaal meer antioxidanten dan gewone honing en beschermt daardoor de huid tegen vrije radicalen: de nummer één veroorzaker van huidveroudering.

Getuigenis: “Mijn tweelingpeuters hadden al maandenlang last van hardnekkige eczeem en hadden een zeer droge, jeukende huid. Niets hielp. Omdat ik niet graag cortisonezalf gebruik die ik steeds door dokters voorgeschreven kreeg, ging ik op zoek naar een natuurlijke oplossing. Ik ontdekte de bijenzalf van Wallabieke en smeerde mijn kindjes dagelijks volledig in met deze zalf. De rijke, verzorgende zalf deed wonderen! De eczeem verminderde zeer fel en het huidje van mijn kleintjes ziet er weer veel beter en gezonder uit. Ik ben fan!”

100% natuurlijke lippenbalsem

Onze lippenbalsem bevat enkel hydraterende bijenwas, verzachtende kokosolie en amandelolie die je lippen een mooie glans geven en ze soepel houden.
Wij gebruiken geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Etherische olie van mandarijn doet deze lipbalsem heerlijk ruiken!

Aangezien een vrouw jaarlijks gemiddeld ongeveer één lipstick ‘eet’, doordat een deel van het product onvermijdelijk wordt ingeslikt, is het aangeraden te letten op de bestanddelen van je lippenbalsem of lipstick.

Volgens Testaankoop is de aanwezigheid van bepaalde stoffen in heel wat lippenbalsems problematisch. Het gaat om derivaten van aardolie, zoals kolwaterstoffen in minerale oliën. Bepaalde koolwaterstoffen stapelen zich op in de organen en doen goedaardige knobbeltjes verschijnen. Andere koolwaterstoffen zijn zelfs kankerverwekkend. Er zijn momenteel te weinig regels over het beperken van koolwaterstoffen in verzorgingsproducten, waardoor je minerale oliën beter vermijd.

Bron: TESTAANKOOP, “Lippenbalsems: opgelet voor schadelijke stoffen!”, 25 september 2017, (Online). Beschikbaar: https://www.test-aankoop.be/gezond/dagelijkse-verzorging/geteste-producten/nieuws/lippenbalsem# (geraadpleegd op 14 september 2018).

 

Hoera voor honing!

Honing bevat suiker, hars en mineralen en is daardoor een uitstekend verzorgingsproduct. De troeven op een rijtje.

– Honing helpt de vochttoevoer van je huid te regelen, waardoor je het als een natuurlijke hydraterende crème kunt gebruiken.

– De talrijke anti-oxidanten laten je huid er jonger uitzien. Bovendien gaan de poriën open, wat een diepere reiniging toelaat.

– Huidaandoeningen zoals koortsblaasjes, psoriasis, eczeem en acné zijn allemaal met honing te behandelen.

– Het is een wondermiddel voor je haar. Het verzorgt je lokken tot in de puntjes en geeft ze een mooie, gezonde glans.

– Doordat de meeste bacteriën niet opgewassen zijn tegen het hoge suikergehalte van honing, is het ook een uitstekend ontsmettingsmiddel. Honing doodt bacteriën, voorkomt infecties en helpt bij de behandeling van brandwonden.

 

Goudsbloem

Onze goudsbloemcrème helpt bij huidaandoeningen, werkt op de spieren, stelpt bloed en werkt verzachtend. Het is een beschermende emulsiecrème op basis van calendula en jojoba-olie. Verzacht de droge, ruwe, geïrriteerde en gevoelige huid.

De natuur heeft ons zoveel te bieden! Het is prachtig te weten dat de bloemen en planten die ons omringen, ons kunnen helpen bij verschillende aandoeningen. Jammer genoeg ging veel kennis gaandeweg verloren en boomt de farmaceutische industrie tegenwoordig.

Wij maakten een crème op basis van verzorgende Goudsbloem. Goudsbloem bestrijd bacteriën, werkt ontsmettend, schimmelwerend en ontstekingsremmend.

Om deze medicinale eigenschappen wordt goudsbloem ingezet tegen allerlei soorten wonden:

• Oppervlakkige kwetsuren, schaafwonden, snijwonden,
• slecht genezende wonden, etterende wonden,
• bloedende wonden, doorligwonden, spataderzweren.
• Insectenbeten,
• Zonnebrand, lichte brandwonden,
• kloven, tepelkloven, anuskloven,
• Eczeem, psoriasis, dermatitis en jeuk

Bron: MENS & GEZONDHEID, “De geneeskracht van Calendula of Goudsbloem”, 22 mei 2013, (Online). Beschikbaar: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/108544-de-geneeskracht-van-calendula-of-goudsbloem.html (geraadpleegd op 14 september 2018).

 

Wallabieke shop Sluiten